نی‌ نی سایت

آشپزی خانگی: گلچینی از تجربیات نی‌نی‌سایتی‌ها




آشپزی خانگی: گلچینی از تجربیات نی‌نی‌سایتی‌ها

آشپزی خانگی، فراتر از یک وظیفه، یک هنر، یک عشق و یک راه برای مراقبت از خانواده است. در این پست، به سراغ گنجینه‌ای از تجربیات کاربران نی‌نی‌سایت در حوزه آشپزی خانگی رفته‌ایم و 20 نکته‌ی کاربردی و جذاب را برای شما گردآوری کرده‌ایم. با ما همراه باشید!

این نکات بر اساس نظرات و پیشنهادات مادران و کدبانوهای باتجربه نی‌نی‌سایت جمع‌آوری شده‌اند و می‌توانند به شما در داشتن تجربه‌ای لذت‌بخش‌تر و موفق‌تر در آشپزی خانگی کمک کنند:

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • 💥

    1. راز خوشمزگی قیمه:

    تفت دادن پیاز با ادویه فراوان و رب به مدت طولانی، رنگ و طعم بی‌نظیری به قیمه می‌دهد.
  • 💥

    2. نرم شدن گوشت:

    برای اینکه گوشت خورشت یا آبگوشت زودتر بپزد، از چند قطره آبلیمو یا سرکه استفاده کنید.
  • 💥

    3. جلوگیری از سر رفتن شیر:

    یک قاشق چوبی را به صورت افقی روی دهانه قابلمه قرار دهید تا از سر رفتن شیر جلوگیری کند.
  • 💥

    4. پخت یکنواخت برنج:

    بعد از آبکش کردن برنج، چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بخار به طور یکنواخت به همه قسمت‌ها برسد.
  • 💥

    5. طعم بهتر سوپ:

    برای طعم بهتر سوپ، از عصاره مرغ یا گوشت خانگی استفاده کنید.
  • 💥

    6. رفع شوری غذا:

    یک تکه سیب زمینی خام را داخل غذا بیندازید تا شوری آن را جذب کند.
  • 💥

    7. از بین بردن بوی بد کلم:

    هنگام پخت کلم، یک تکه نان خشک داخل قابلمه قرار دهید تا بوی بد آن را جذب کند.
  • 💥

    8. تازه نگه داشتن سبزیجات:

    سبزیجات را در یک پارچه نخی مرطوب بپیچید و در یخچال نگهداری کنید.
  • 💥

    9. خرد کردن پیاز بدون اشک:

    قبل از خرد کردن پیاز، آن را چند دقیقه در فریزر قرار دهید.
  • 💥

    10. طلایی شدن مرغ:

    برای اینکه مرغ هنگام پخت طلایی شود، قبل از پخت آن را با کمی زعفران و روغن زیتون آغشته کنید.
  • 💥

    11. جلوگیری از ته گرفتن فرنی:

    هنگام پخت فرنی، مرتب آن را هم بزنید و از شعله کم استفاده کنید.
  • 💥

    12. پخت سریع‌تر حبوبات:

    حبوبات را قبل از پخت، به مدت 24 ساعت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
  • 💥

    13. خوش طعم کردن کتلت:

    برای خوش طعم کردن کتلت، از کمی پودر سوخاری و ادویه کاری استفاده کنید.
  • 💥

    14. تهیه پیاز داغ مجلسی:

    پیازها را نازک خرد کنید و در روغن فراوان با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
  • 💥

    15. رفع ترشی رب گوجه:

    اگر رب گوجه ترش است، کمی شکر به آن اضافه کنید.
  • 💥

    16. طعم بهتر کوکو سبزی:

    برای طعم بهتر کوکو سبزی، از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنید.
  • 💥

    17. جلوگیری از خشک شدن کیک:

    بعد از پخت کیک، آن را با یک پارچه نمدار بپوشانید تا خشک نشود.
  • 💥

    18. پفکی شدن کتلت سیب زمینی:

    در تهیه کتلت سیب زمینی از یک عدد تخم مرغ و کمی آرد استفاده کنید تا پفکی شود.
  • 💥

    19. رفع بوی زهم مرغ:

    مرغ را قبل از پخت با کمی آبلیمو و نمک ماساژ دهید تا بوی زهم آن گرفته شود.
  • 💥

    20. افزایش غلظت سس:

    برای افزایش غلظت سس، کمی آرد ذرت را در آب سرد حل کرده و به سس اضافه کنید.

منتظر نظرات و پیشنهادات شما در مورد این نکات و سایر تجربیات آشپزی‌تان هستیم!

با آرزوی سلامتی و شادی برای شما و خانواده‌تان!





آشپزی خانگی: گلچینی از تجربیات نی نی سایت

آشپزی خانگی: گلچینی از تجربیات نی نی سایت

۱. فوت کوزه گری قورمه سبزی

راز یه قورمه سبزی خوشمزه، تفت دادن سبزی با حرارت ملایم و زمان طولانیه. عجله نکنید، بذارید سبزی خوب سرخ بشه تا رنگش تیره بشه و عطرش بلند شه. شنیدم بعضیا میگن سبزی قورمه رو دو بار تفت میدن! یه بار تفت میدن، میذارن خنک بشه دوباره تفت میدن. میگن خوشمزه تر میشه. لوبیا چیتی تو قورمه سبزی حرف نداره. فقط از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه. یه قاشق رب انار ملس، آخرای پخت قورمه سبزی یه طعم بی‌نظیر بهش میده. امتحانش ضرر نداره. لیمو عمانی رو هم نیم ساعت آخر اضافه کنید که تلخ نشه. بعضی ها تو قورمه سبزی یه کوچولو شنبلیله خشک میریزن. میگن عطرش خیلی خوب میشه. مقدار سبزی قورمه سبزی خیلی مهمه. بیشتر تره و جعفری و کمتر گشنیز و شنبلیله.

۲. مرغ زعفرانی مجلسی

برای اینکه مرغتون خوب رنگ بگیره، اول توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی بشه. بعد از سرخ شدن، پیاز داغ فراوون درست کنید و مرغ‌ها رو توش تفت بدید. زعفرون رو با یخ دم کنید تا رنگ و عطرش بیشتر بشه. یه کم آبلیمو هم به مرغ اضافه کنید که طعمش ملس بشه. اواخر پخت یه مقدار کره اضافه کنید تا مرغتون براق بشه. به جای آب، از آب مرغ برای پخت استفاده کنید. برای داشتن یه سس غلیظ، آرد رو کمی تفت بدید و به سس اضافه کنید.

۳. رازهای پخت کیک اسفنجی

تخم مرغ‌ها رو نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسن. زرده و سفیده رو جدا کنید و سفیده رو اونقدر بزنید تا پفکی بشه و از ظرف نریزه. آرد رو سه بار الک کنید تا کیکتون سبک بشه. مواد خشک و تر رو به آرومی با هم مخلوط کنید و زیاد هم نزنید. فر رو از قبل گرم کنید و کیک رو با دمای پایین بپزید. قبل از خارج کردن کیک از فر، با یه خلال دندون تست کنید. بعد از پخت، بذارید کیک خنک بشه و بعد از قالب خارج کنید.

۴. کباب کوبیده حرفه ای در منزل

گوشت چرخ کرده باید دوبار چرخ شده و پرچرب باشه. پیاز رو رنده کنید و آبش رو بگیرید. فقط از نمک و فلفل برای طعم دادن استفاده کنید. مواد رو خوب ورز بدید تا چسبندگی پیدا کنه. قبل از سیخ زدن، گوشت رو یک ساعت در یخچال استراحت بدید. دستتون رو با آب پیاز خیس کنید و کباب رو سیخ بزنید. کباب رو روی حرارت ملایم و با بادبزن بپزید.

۵. ته چین مرغ خوشمزه

برنج رو آبکش کنید و کمی زنده تر بردارید. زرده تخم مرغ و ماست رو با هم مخلوط کنید و زعفران دم کرده بهش اضافه کنید. مرغ پخته و ریش ریش شده رو با مواد مخلوط کنید. کف قابلمه رو چرب کنید و مواد رو لایه لایه بریزید. ته چین رو با حرارت ملایم بپزید تا ته دیگش طلایی بشه. میتونید از زرشک و خلال پسته هم برای تزیین استفاده کنید. برای خوش عطر شدن ته چین، یه کم گلاب هم به مواد اضافه کنید.

۶. فلافل لبنانی اصیل

نخود رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید. نخود رو با پیاز و سیر و ادویه جات چرخ کنید. یه کم جعفری و گشنیز هم به مواد اضافه کنید. خمیر فلافل رو نیم ساعت در یخچال استراحت بدید. فلافل ها رو در روغن داغ سرخ کنید. با نون پیتا و ترشی و سس مخصوص سرو کنید. ادویه های اصلی فلافل شامل زیره، گشنیز خشک، پاپریکا، فلفل و زردچوبه است.

۷. کتلت سیب زمینی ترد و خوشمزه

سیب زمینی ها رو آب پز کنید و بعد از خنک شدن رنده کنید. پیاز رو رنده کنید و آبش رو بگیرید. گوشت چرخ کرده و تخم مرغ و ادویه جات رو به مواد اضافه کنید. مواد رو خوب ورز بدید و نیم ساعت در یخچال استراحت بدید. کتلت ها رو در روغن داغ سرخ کنید. میتونید از پودر سوخاری هم برای ترد شدن کتلت استفاده کنید. به جای گوشت چرخ کرده میشه از سویا هم استفاده کرد.

۸. آش رشته نذری اصیل

حبوبات رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ فراوون درست کنید. سبزی آش رو تازه تهیه کنید و خوب بشورید. رشته آش رو آخرای پخت اضافه کنید. کشک رو قبل از اضافه کردن با کمی آب رقیق کنید. نعنا داغ رو با روغن فراوون و حرارت ملایم درست کنید. آش رو با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

۹. خورشت قیمه نذری

گوشت خورشتی رو به اندازه مناسب خرد کنید و تفت بدید. پیاز داغ درست کنید و گوشت رو با پیاز تفت بدید. لپه رو از قبل خیس کنید و به گوشت اضافه کنید. رب گوجه فرنگی رو تفت بدید تا رنگش باز بشه. زعفران دم کرده و گلاب رو آخرای پخت اضافه کنید. سیب زمینی سرخ کرده رو جداگانه تهیه کنید و موقع سرو به خورشت اضافه کنید. برای خوش عطر شدن قیمه، یه چوب دارچین موقع پخت اضافه کنید و بعد خارج کنید.

۱۰. سوپ جو خوشمزه و مقوی

جو پرک رو از قبل خیس کنید. مرغ رو با پیاز و هویج و کرفس بپزید و ریش ریش کنید. جو پرک رو به آب مرغ اضافه کنید و بذارید بپزه. مرغ ریش ریش شده و سبزیجات رو به سوپ اضافه کنید. آخرای پخت خامه و آبلیمو به سوپ اضافه کنید. برای طعم بهتر، میتونید از قارچ هم استفاده کنید. قبل از اضافه کردن خامه، سوپ رو از روی حرارت بردارید تا خامه نبره.

۱۱. مربای آلبالو خوش رنگ و خوش طعم

آلبالو ها رو بشورید و هسته هاشون رو در بیارید. آلبالو و شکر رو لایه لایه در قابلمه بریزید و یک شب در یخچال بذارید. قابلمه رو روی حرارت بذارید و بذارید بجوشه. کف روی مربا رو بگیرید. آخرای پخت آبلیمو اضافه کنید. مربا رو در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، میزان شکر رو دقیق اندازه گیری کنید.

۱۲. ترشی لیته بادمجان خوشمزه

بادمجان ها رو کبابی کنید و پوستشون رو بگیرید. سبزیجات ترشی (گشنیز، جعفری، نعناع، سیر، فلفل سبز) رو خرد کنید. هویج و کلم و گل کلم رو هم خرد کنید. بادمجان کبابی، سبزیجات و سایر مواد رو با هم مخلوط کنید. سرکه و نمک و فلفل رو به مواد اضافه کنید. ترشی رو در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در جای خنک نگهداری کنید. برای طعم بهتر، میتونید از سیر ترشی هم در ترشی لیته استفاده کنید.

۱۳. شله زرد نذری زعفرانی

برنج نیم دانه رو از شب قبل خیس کنید. برنج رو با آب بپزید تا کاملا له بشه. شکر و زعفران دم کرده رو به برنج اضافه کنید. گلاب و هل رو آخرای پخت اضافه کنید. شله زرد رو در ظرف های مورد نظر بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته تزیین کنید. برای اینکه شله زرد ته نگیره، باید مدام هم بزنید. برای عطر و طعم بهتر، از هل ساییده استفاده کنید.

۱۴. عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده

عدس رو از قبل خیس کنید. برنج رو آبکش کنید و کمی زنده تر بردارید. گوشت چرخ کرده رو با پیاز داغ و ادویه جات تفت بدید. عدس و گوشت چرخ کرده رو لایه لایه با برنج مخلوط کنید. عدس پلو رو دم بذارید. میتونید از کشمش و خرما هم برای تزیین استفاده کنید. برای خوش عطر شدن عدس پلو، یه کم زیره هم بهش اضافه کنید.

۱۵. دلمه برگ مو ترش و شیرین

برگ مو رو بشورید و در آب جوش کمی نرم کنید. برنج، لپه، سبزی دلمه (تره، جعفری، گشنیز، پیازچه، نعناع) و گوشت چرخ کرده رو با هم مخلوط کنید. مواد رو داخل برگ مو بپیچید. دلمه ها رو در قابلمه بچینید. شیره انگور و آبلیمو و شکر رو با هم مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید. دلمه ها رو با حرارت ملایم بپزید. مقدار ترشی و شیرینی دلمه به ذائقه شما بستگی داره.

۱۶. میرزا قاسمی خوشمزه و دودی

بادمجان ها رو کبابی کنید و پوستشون رو بگیرید. گوجه فرنگی ها رو هم کبابی کنید و پوستشون رو بگیرید. بادمجان و گوجه فرنگی رو ساطوری کنید. سیر رو رنده کنید و در روغن تفت بدید. بادمجان و گوجه فرنگی ساطوری شده رو به سیر اضافه کنید و تفت بدید. تخم مرغ ها رو به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا بپزه. میرزا قاسمی رو با نون سرو کنید.

۱۷. کشک بادمجان مجلسی

بادمجان ها رو پوست بگیرید و سرخ کنید. پیاز داغ درست کنید. بادمجان سرخ شده و پیاز داغ و سیر داغ رو با هم بکوبید. کشک رو با کمی آب رقیق کنید و به مواد اضافه کنید. کشک بادمجان رو روی حرارت بذارید و هم بزنید تا غلیظ بشه. کشک بادمجان رو با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید. برای طعم بهتر، از گردو خرد شده هم در کشک بادمجان استفاده کنید.

۱۸. خوراک لوبیا چیتی خوشمزه

لوبیا چیتی رو از شب قبل خیس کنید. پیاز داغ درست کنید. لوبیا چیتی و پیاز داغ و رب گوجه فرنگی و ادویه جات رو با هم بپزید. برای طعم بهتر، میتونید از سیب زمینی و هویج هم استفاده کنید. خوراک لوبیا رو با نون سرو کنید. برای غلیظ شدن خوراک لوبیا، میتونید مقداری آرد رو در آب سرد حل کنید و به خوراک اضافه کنید. فلفل دلمه ای خرد شده هم طعم خوبی به خوراک میده.

۱۹. سالاد الویه خوشمزه و مجلسی

سیب زمینی و تخم مرغ رو بپزید و رنده کنید. خیارشور رو نگینی خرد کنید. مرغ پخته و ریش ریش شده یا کالباس رو هم خرد کنید. همه مواد رو با سس مایونز و نمک و فلفل مخلوط کنید. سالاد الویه رو در یخچال بذارید تا خنک بشه. سالاد الویه رو با خیارشور، گوجه فرنگی و هویج تزیین کنید. برای خوشمزه تر شدن سالاد الویه، میتونید از نخود فرنگی هم استفاده کنید.

۲۰. کوکو سبزی مجلسی

سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز، شوید) رو خرد کنید. تخم مرغ و آرد و ادویه جات رو به سبزی اضافه کنید. مغز گردو و زرشک رو هم به مواد اضافه کنید. کوکو رو در روغن داغ سرخ کنید. کوکو رو با نون یا برنج سرو کنید. برای پفکی شدن کوکو، میتونید از بیکینگ پودر هم استفاده کنید. سیر هم طعم خوبی به کوکو میده. میتونید یک حبه سیر رنده شده به مواد اضافه کنید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. در تهیه قورمه سبزی، تست کردن روش دو بار تفت دادن سبزی واقعا نتیجه متفاوتی ایجاد کرد. رنگ و عطر سبزی بعد از دومین تفت دادن به شکل محسوسی عمیق تر و غنی تر شد. این تکنیک زمان بیشتری می برد اما ارزشش را دارد. رب انار ملس هم ایده جالبی بود که امتحان کردم و طعمی ملایم و دلنشین به خورشت اضافه کرد.

    پخت مرغ زعفرانی با کره در مراحل پایانی واقعا باعث براق شدن و طعمی ملایم تر می شود. متوجه شدم اضافه کردن کره دقیقا در ده دقیقه پایانی پخت بهترین نتیجه را دارد. استفاده از آب مرغ به جای آب ساده هم تفاوت زیادی در طعم نهایی ایجاد می کند و سس غلیظ تری هم تولید می شود.

    در آزمایش کیک اسفنجی، الک کردن سه باره آرد واقعا تفاوت ایجاد کرد. بافت کیک سبک تر و یکدست تر شد. نکته جالب این بود که سرد بودن سفیده تخم مرغ هنگام زدن، زمان بیشتری برای پف کردن نیاز داشت. اجازه دادن به کیک برای خنک شدن کامل در قالب هم از جمع شدنش جلوگیری کرد.

    برای کباب کوبیده، استراحت دادن گوشت چرخ کرده در یخچال قبل از سیخ زدن واقعا موثر بود. این کار باعث می شد گوشت به سیخ بهتر بچسبد و موقع پخت شکلش را حفظ کند. استفاده از بادبزن هم ترفند هوشمندانه ای بود که باعث پخت یکنواخت تر کباب شد بدون اینکه بسوزد.

    در تهیه دلمه برگ مو، تنظیم تعادل ترشی و شیرینی اهمیت ویژه ای دارد. بعد از چند بار آزمون و خطا، به نسبت دو سوم شیره انگور به یک سوم آبلیمو رسیدم که تعادل خوبی ایجاد کرد. نرم کردن برگ مو در آب جوش هم باید دقیق باشد تا نه سفت بماند نه پاره شود.

    تجربه شخصی در پخت شله زرد نشان داد که همزدن مداوم واقعا ضروری است. یک بار که این کار را نکوتیم، ته گرفت و طعم سوختگی داد. اضافه کردن هل ساییده به جای دانه کامل هل هم عطر بهتری به شله زرد داد. تزیین با خلال بادام و پسته هم ظاهر زیباتری ایجاد کرد.

    مطالب این مجموعه واقعا کاربردی و بر اساس تجربیات عملی هستند. خواندن سایر مطالب مشابه در اینجا ایده های جدیدی برای آزمودن در آشپزخانه به من داد. جزییاتی که شاید در نگاه اول کوچک به نظر برسند، گاهی تفاوت بزرگی در نتیجه نهایی ایجاد می کنند.

پاسخ دادن به Amirhossein لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا