نی‌ نی سایت

17 نکته الزامی آشپزی مرغ خانگی از نگاه مامان‌های نی‌نی‌سایت




17 نکته طلایی آشپزی مرغ خانگی از نگاه مامان‌های نی‌نی‌سایت

مرغ، یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در خانه‌های ایرانی است. اما راز یک مرغ خوشمزه و آبدار چیست؟ در این پست، 17 نکته طلایی را از تجربیات مامان‌های نی‌نی‌سایت جمع‌آوری کرده‌ایم تا شما هم بتوانید بهترین مرغ خانگی را تهیه کنید.

این نکات حاصل سال‌ها تجربه و آزمون و خطای مادران ایرانی در آشپزخانه است. پس با ما همراه باشید تا از این تجربیات ارزشمند بهره‌مند شوید:

  • 💥

    نکته 1:

    مرغ تازه بخرید. تازگی مرغ، تاثیر مستقیمی بر طعم و بافت نهایی آن دارد.
  • 💥

    نکته 2:

    مرغ را به خوبی بشویید و تمیز کنید. چربی‌های اضافی را جدا کنید.
  • 💥

    نکته 3:

    مرغ را با آبلیمو، نمک و فلفل سیاه مزه‌دار کنید و حداقل 30 دقیقه استراحت دهید.
  • 💥

    نکته 4:

    برای طعم بهتر، از پیاز خلال شده، سیر رنده شده و زنجبیل تازه در مزه‌دار کردن مرغ استفاده کنید.
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • 💥

    نکته 5:

    زعفران دم کرده را فراموش نکنید. زعفران، عطر و طعم بی‌نظیری به مرغ می‌بخشد.
  • 💥

    نکته 6:

    برای پخت مرغ، از قابلمه نچسب استفاده کنید تا از چسبیدن آن جلوگیری شود.
  • 💥

    نکته 7:

    مرغ را با حرارت ملایم بپزید تا کاملا مغزپخت شود.
  • 💥

    نکته 8:

    در حین پخت، مرغ را چند بار زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت پخته شود.
  • 💥

    نکته 9:

    برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، مقداری آب یا آب مرغ به قابلمه اضافه کنید.
  • 💥

    نکته 10:

    از ادویه‌های مناسب استفاده کنید. زردچوبه، پاپریکا و کاری، از جمله ادویه‌هایی هستند که طعم خوبی به مرغ می‌دهند.
  • 💥

    نکته 11:

    اگر می‌خواهید مرغ سرخ شده داشته باشید، بعد از پخت، آن را در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
  • 💥

    نکته 12:

    برای سس مرغ، از رب گوجه فرنگی، پیاز داغ، سیر، ادویه و آبلیمو استفاده کنید.
  • 💥

    نکته 13:

    به جای آب، از آب انار یا آب آلوچه برای تهیه سس مرغ استفاده کنید.
  • 💥

    نکته 14:

    اگر می‌خواهید مرغ شما طعم ترش و شیرینی داشته باشد، از آلو خورشتی یا قیسی استفاده کنید.
  • 💥

    نکته 15:

    برای پخت مرغ شکم پر، از موادی مانند گردو، کشمش، سبزیجات معطر و زرشک استفاده کنید.
  • 💥

    نکته 16:

    مرغ را با برنج، سیب زمینی سرخ کرده، پوره سیب زمینی یا سبزیجات بخارپز سرو کنید.
  • 💥

    نکته 17:

    در آخر، برای تزئین مرغ، از جعفری خرد شده یا خلال پسته استفاده کنید.

نوش جان!





17 تجربه ناب از پخت مرغ خانگی (با الهام از نی نی سایت)

17 تجربه ناب از پخت مرغ خانگی (با الهام از نی نی سایت)

1. مرغ زعفرانیِ آبدار، رازِ مزه دار کردن!

خیلی از مامانای نی نی سایت میگن قبل از پخت، مرغ رو چند ساعتی تو مخلوط زعفران دم کرده، پیاز رنده شده، سیر له شده، کمی آبلیمو، نمک و فلفل سیاه بخوابونید. این کار باعث میشه مرغ طعم خیلی بهتری بگیره و حسابی آبدار بشه. بعضی ها هم برای لطیف تر شدن بافت مرغ، مقدار کمی ماست به مواد اضافه می کنند. یادتون باشه حتما روی ظرف رو بپوشونید و توی یخچال بذارید تا بوی مرغ توی خونه پخش نشه. یه نکته دیگه هم اینه که اگه عجله دارید، میتونید با چاقو چند تا برش روی مرغ ایجاد کنید تا مواد به خوبی جذب بشه. اگر زعفران ندارید، میتونید از زردچوبه و کمی پودر کاری استفاده کنید اما طعم زعفران یه چیز دیگه است!بهترین زمان برای مزه دار کردن مرغ، از شب قبل هست. حتما از مرغ تازه استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

2. تفت دادن مرغ، قبل از پخت!

یکی دیگه از نکاتی که خیلی از کاربرا بهش اشاره کردن، تفت دادن مرغ قبل از پخت هست. این کار باعث میشه مرغ خوش رنگ تر بشه و آب کمتری پس بده. برای این کار، مرغ رو با کمی روغن و کره تفت بدید تا دو طرفش طلایی بشه. مراقب باشید مرغ نسوزه، فقط کافیه کمی رنگ بگیره. بعد از تفت دادن، مرغ رو از تابه خارج کنید و بقیه مواد رو آماده کنید. بعضی ها ترجیح میدن مرغ رو بدون تفت دادن بپزن، اما تفت دادن تاثیر زیادی در طعم و ظاهر غذا داره. اگر از فر استفاده می کنید، میتونید مرغ رو بعد از تفت دادن، داخل فر بذارید. در تفت دادن مرغ، از حرارت متوسط استفاده کنید.

3. سس مخصوص مرغ، رمز خوشمزگی!

سس مرغ نقش خیلی مهمی در طعم نهایی غذا داره. خیلی ها از ترکیب رب گوجه فرنگی، پیاز داغ، سیر، ادویه جات و کمی آبلیمو برای تهیه سس استفاده می کنن. بعضی ها هم از سس انار، آب نارنج یا حتی شیره خرما برای طعم دادن به سس استفاده می کنن. اگر دوست دارید سس غلیظ تری داشته باشید، میتونید کمی آرد رو تفت بدید و به سس اضافه کنید. اضافه کردن کمی فلفل دلمه ای خرد شده به سس هم طعم خوبی بهش میده. میتونید برای تهیه سس، از آب مرغ هم استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشه. به مقدار نمک و ادویه سس دقت کنید تا غذا شور یا بی مزه نشه. سس رو بعد از تفت دادن مرغ، به اون اضافه کنید.

4. بهره‌گیری از ادویه های مناسب

انتخاب ادویه مناسب، طعم مرغ رو زیر و رو میکنه. علاوه بر نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر، میتونید از ادویه های دیگه ای مثل پودر پاپریکا، پودر کاری، آویشن و رزماری هم استفاده کنید. اضافه کردن کمی دارچین یا جوز هندی به مرغ هم طعم جالبی بهش میده. مراقب باشید در بهره‌گیری از ادویه ها زیاده روی نکنید، چون ممکنه طعم غذا رو خراب کنه. بهتره ادویه ها رو قبل از اضافه کردن به مرغ، کمی تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه. اگر از سبزیجات معطر استفاده می کنید، میتونید اونها رو هم به ادویه ها اضافه کنید. به طبع خودتون و خانواده تون در انتخاب ادویه ها دقت کنید. ادویه ها رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

5. پخت مرغ در فر، روشی سالم و خوشمزه!

پخت مرغ در فر، یکی از روش های سالم و خوشمزه برای تهیه این غذاست. مرغ در فر به آرامی پخته میشه و طعم خیلی خوبی پیدا میکنه. قبل از قرار دادن مرغ در فر، حتماً اون رو با سس مورد نظرتون پوشش بدید. بهتره مرغ رو در دمای پایین و به مدت طولانی تری بپزید تا کاملا پخته بشه. میتونید از سبزیجات مختلفی مثل سیب زمینی، هویج و فلفل دلمه ای هم در کنار مرغ استفاده کنید. برای اینکه مرغ خشک نشه، میتونید یک ظرف آب داخل فر قرار بدید. در طول پخت، چند بار مرغ رو با سس مرطوب کنید. بعد از پخت، اجازه بدید مرغ کمی خنک بشه و بعد اون رو سرو کنید.

6. پخت مرغ در قابلمه، روشی سنتی و آسان!

پخت مرغ در قابلمه، یکی از روش های سنتی و آسون برای تهیه این غذاست. این روش برای کسانی که فر ندارن، خیلی مناسبه. بعد از تفت دادن مرغ، اون رو داخل قابلمه بچینید و سس مورد نظرتون رو بهش اضافه کنید. مقدار کمی آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدید مرغ با حرارت ملایم بپزه. در طول پخت، چند بار مرغ رو زیر و رو کنید تا همه طرفش به طور یکنواخت پخته بشه. مراقب باشید آب قابلمه تموم نشه و مرغ نسوزه. میتونید از برنج یا سیب زمینی هم در کنار مرغ استفاده کنید. بعد از پخت، مرغ رو با برنج یا نان سرو کنید.

7. بهره‌گیری از رب انار، طعمی ملس و خاص!

اضافه کردن رب انار به سس مرغ، طعم ملس و خاصی به این غذا میده. اگر طعم ترش و شیرین رو دوست دارید، حتماً این روش رو امتحان کنید. میتونید رب انار رو به همراه رب گوجه فرنگی به سس اضافه کنید. مقدار رب انار رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. رب انار خونگی طعم بهتری نسبت به رب انار صنعتی داره. مراقب باشید رب انار ته نگیره و نسوزه. رب انار رو در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید. میتونید از دانه های انار هم برای تزیین مرغ استفاده کنید.

8. اضافه کردن زرشک، طعمی ترش و خوشمزه!

اضافه کردن زرشک به مرغ، طعم ترش و خوشمزه ای بهش میده. زرشک رو میتونید به صورت خام یا تفت داده شده به مرغ اضافه کنید. اگر زرشک رو تفت میدید، مراقب باشید نسوزه. میتونید از شکر برای ملس کردن زرشک استفاده کنید. زرشک پلو با مرغ، یکی از غذاهای محبوب ایرانی هاست. زرشک رو قبل از استفاده، خوب بشویید. زرشک رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. میتونید از خلال پسته هم برای تزیین مرغ استفاده کنید.

9. بخارپز کردن مرغ، روشی سالم و کم چرب!

بخارپز کردن مرغ، یکی از روش های سالم و کم چرب برای تهیه این غذاست. در این روش، مرغ با بخار آب پخته میشه و مواد مغذی خودش رو حفظ میکنه. میتونید از دستگاه بخارپز یا یک قابلمه و سبد فلزی برای بخارپز کردن مرغ استفاده کنید. مرغ رو با ادویه جات و سبزیجات معطر طعم دار کنید. برای طعم بهتر، میتونید از آب مرغ یا آب سبزیجات برای بخارپز کردن مرغ استفاده کنید. زمان پخت مرغ با توجه به اندازه اون متفاوته.

10. بهره‌گیری از سیب زمینی، هم غذای اصلی هم دورچین!

سیب زمینی یکی از مواد غذایی پرکاربرده که میتونید از اون هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان دورچین در کنار مرغ استفاده کنید. سیب زمینی رو میتونید به صورت سرخ کرده، آب پز یا تنوری در کنار مرغ سرو کنید. برای طعم بهتر، میتونید سیب زمینی رو با ادویه جات و سبزیجات معطر طعم دار کنید. سیب زمینی سرخ کرده با مرغ، یکی از غذاهای محبوب بچه هاست. سیب زمینی رو قبل از پخت، خوب بشویید و پوست بگیرید. در انتخاب سیب زمینی مناسب دقت کنید. سیب زمینی رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

11. مرغ شکم پر، غذایی مجلسی و خوشمزه!

مرغ شکم پر، یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه ایه که میتونید برای مهمانی ها و دورهمی ها تهیه کنید. برای تهیه مرغ شکم پر، داخل شکم مرغ رو با مواد مختلفی مثل سبزیجات، میوه ها، و ادویه جات پر میکنن. میتونید از آلو، قیسی، گردو، زرشک و برنج برای پر کردن شکم مرغ استفاده کنید. بعد از پر کردن شکم مرغ، اون رو با نخ و سوزن بدوزید یا با خلال دندان محکم کنید. مرغ شکم پر رو میتونید در فر یا قابلمه بپزید. این غذا نیاز به زمان بیشتری برای پخت داره.

12. طعم دار کردن با آبلیمو و روغن زیتون

آبلیمو و روغن زیتون، دو ماده غذایی سالم و خوشمزه هستن که میتونید از اونها برای طعم دار کردن مرغ استفاده کنید. آبلیمو باعث لطیف شدن بافت مرغ میشه و روغن زیتون طعم و عطر خوبی بهش میده. میتونید آبلیمو و روغن زیتون رو به همراه ادویه جات به مرغ اضافه کنید. این روش برای کسانی که رژیم غذایی دارن، خیلی مناسبه. در بهره‌گیری از آبلیمو زیاده روی نکنید، چون ممکنه طعم غذا رو ترش کنه. از روغن زیتون فرابکر استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشه. این مواد رو میتونید قبل از پخت یا بعد از پخت به مرغ اضافه کنید.

13. بهره‌گیری از زعفران دم کرده فراوان

زعفران یکی از ادویه های گران قیمت و خوش عطر و طعمه که میتونید از اون برای طعم دار کردن و رنگ دادن به مرغ استفاده کنید. بهترین روش برای بهره‌گیری از زعفران، دم کردن اون با آب جوشه. برای این کار، مقدار کمی زعفران رو در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه بدید به مدت 20 دقیقه دم بکشه. میتونید زعفران دم کرده رو به همراه ادویه جات به مرغ اضافه کنید. زعفران باعث خوش رنگ شدن و خوش طعم شدن مرغ میشه. در بهره‌گیری از زعفران زیاده روی نکنید، چون ممکنه طعم غذا رو تلخ کنه. زعفران رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. از زعفران اصل استفاده کنید تا طعم و رنگ بهتری داشته باشه.

14. پخت مرغ با سبزیجات معطر

بهره‌گیری از سبزیجات معطر مثل جعفری، گشنیز، شوید و نعناع میتونه طعم و عطر فوق العاده ای به مرغ بده. سبزیجات معطر رو میتونید به صورت خرد شده به همراه ادویه جات به مرغ اضافه کنید. میتونید از سبزیجات خشک هم استفاده کنید. در انتخاب سبزیجات معطر، به طبع خودتون و خانواده تون دقت کنید. سبزیجات معطر رو قبل از استفاده، خوب بشویید. سبزیجات معطر رو در جای خنک نگهداری کنید. این روش برای کسانی که به طعم سبزیجات علاقه دارن، خیلی مناسبه.

15. پخت مرغ با پیاز فراوان

پیاز یکی از مواد غذایی پرکاربرده که میتونید از اون برای طعم دار کردن مرغ استفاده کنید. پیاز رو میتونید به صورت خرد شده، رنده شده یا حلقه ای به مرغ اضافه کنید. پیاز باعث لطیف شدن بافت مرغ میشه و طعم خوبی بهش میده. میتونید پیاز رو قبل از اضافه کردن به مرغ، تفت بدید. در بهره‌گیری از پیاز زیاده روی نکنید، چون ممکنه طعم غذا رو خیلی تند کنه. از پیاز تازه استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشه. پیاز رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. این روش برای کسانی که به طعم پیاز علاقه دارن، خیلی مناسبه.

16. مرغ ترش شمالی، طعمی متفاوت و لذیذ!

مرغ ترش شمالی، یکی از غذاهای محلی خوشمزه و پرطرفداره که با بهره‌گیری از رب انار، گردو و سبزیجات معطر تهیه میشه. اگر به طعم ترش و شیرین علاقه دارید، حتماً این غذا رو امتحان کنید. برای تهیه مرغ ترش شمالی، مرغ رو با رب انار، گردو، سبزیجات معطر و ادویه جات طعم دار کنید. این غذا نیاز به زمان بیشتری برای پخت داره. مرغ ترش شمالی رو میتونید با برنج سرو کنید. این غذا برای مهمانی های خاص خیلی مناسبه. در تهیه مرغ ترش شمالی، از مواد اولیه تازه و با کیفیت استفاده کنید. دستور پخت های مختلفی برای تهیه این غذا وجود داره، میتونید با توجه به ذائقه خودتون تغییراتی در اون ایجاد کنید.

17. بهره‌گیری از ماست برای نرم شدن بافت مرغ

ماست، مخصوصا ماست چکیده، میتونه به نرم شدن بافت مرغ کمک کنه و طعم ملایمی به اون بده. قبل از پخت، مرغ رو چند ساعتی توی ماست، پیاز و ادویه بخوابونید. ماست باعث میشه مرغ آبدارتر و لذیذتر بشه. میتونید از ماست یونانی هم استفاده کنید. در بهره‌گیری از ماست زیاده روی نکنید، چون ممکنه طعم غذا رو ترش کنه. از ماست تازه استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشه. ماست رو در یخچال نگهداری کنید. این روش برای کسانی که به طعم ماست علاقه دارن، خیلی مناسبه.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا